pysselannas

Ingen maginfluensa

Publicerad 2010-12-30 08:30:41 i ♥ Allmänt,

Tack och lov så var det ingen maginfluensa Robin hade igår så jag kan andas ut. Han mådde som vanligt igen efter några timmar hemma.

Ikväll kommer Gina hem igen. =) Då ska det mysas.

Men först så är det jobb som gäller.
Hur ser Er dag ut?

Maginfluensa?

Publicerad 2010-12-29 12:42:50 i ♥ Familjen,

I morse fick Robin ont i magen när han skulle gå till frita. Han mådde även lite illa sa han, så det blev att stanna hemma med pappa. Bara det inte är maginfluensa... =/ Vi ska ju ha gäster på fredag, det vill jag inte ställa in.

Igår hade Robin heldag med sin mormor. De åkte skridskor, tefat och hälsade på Gianni på jobbet bland annat. Tänk att få vara med mormor helt själv en hel dag - kan det bli så mycket bättre?!

♥ Världens bästa mormor ♥

Våran julafton.

Publicerad 2010-12-27 21:41:19 i ♥ Familjen,

Våran julafton här hemma blev verkligen lyckad. Jag är så nöjd.
Det var precis så mysigt som jag hade föreställt mig att ha alla hos mig.
Här kommer några bilder:
Fin blomma från farmor och farfar.

Julmaten...




2 nöjda barn. =)


Tack alla Ni som gjorde 2010-års julafton så härlig.

Sony Nex-3

Publicerad 2010-12-27 13:01:44 i ♥ Allmänt,

Igår inhandlades denna skönhet.
Den är perfekt - liten & smidig, tar fantastiska bilder och det går att filma med den.



Knäck & Mandelskorpor

Publicerad 2010-12-22 08:27:40 i ♥ Allmänt,

Det här är resultatet från i lördags - knäck och mandelskorpor.

Vi provade att göra fudge också, men det blev totalt misslyckat.
Det är bara att konstatera ytterligare en gång... min plats hemma är definitivt inte i köket. =)



1 vecka kvar

Publicerad 2010-12-17 21:22:51 i ♥ Allmänt,

Bara en lite vecka kvar nu. Jag sitter för fullt och planerar allt som ska göras och när, vad som ska handlas och när det ska bakas. Ingenting får missas. Det är första gången som vi inte ska vara hemma hos farmor och farfar på julafton. Alla kommer hit istället. =) Ni förstår säkert hur mysigt jag tycker att det är, jag som älskar att få besök. Men självklart är det nervöst också.
Imorgon ska vi baka julgodis här hemma. Jag har hittat några recept som verkar spännande.
Vilket är erat favoritjulgodis?

Ha en trevlig kväll!
***

Underbara morgon!

Publicerad 2010-12-15 08:28:14 i ♥ Allmänt,

Klockan är 8:00 och jag är redan på jobbet. Återigen en morgon som har varit helt underbar. Ingen stress, inget tjurigt morgonhumör... En morgon som gör att man känner sig glad hela dagen helt enkelt. =) Som vanligt följde min pojke med mig till bussen. Han är så söt när han står där och vinkar att man bara vill kasta sig av bussen och krama om honom.

Igår kväll städade jag mitt scraprum. Efter allt julpysslande hade det blivit kaos därinne. Det tog sin lilla tid, men nu är det så fint, så fint. Var sak på sin plats, precis som det ska vara.

Med posten igår kom mitt första julkort för i år. =) Så fint! Tack snälla rara Fia!
Själv kommer jag inte få iväg några julkort alls. =( Det är första året någonsin som jag inte skickar julkort. Känns tomt, men tiden har verkligen inte funnits där. Laddar istället för andra kort som ska göras inom en snar framtid. =)

Här är några 10x10 kort som jag gjorde till min senaste beställning. Mitt favoritformat för tillfället.


Ha en bra dag mina vänner!

Min lilla tärna.

Publicerad 2010-12-14 12:04:01 i ♥ Familjen,

Här kommer bilder på mina söta lilla tärna. Eftersom jag var tvungen att beskära bilderna rätt kraftigt blev inte kvalitén så bra tyvärr. Ser ni vilken inlevelse hon har. =)

"Tipp, tapp, tipp, tapp...."

"Oj, vad mycket folk" ser det ut som Nathalie tänker.

"I ett hus i skogens slut...."

~14 december 2010~

Publicerad 2010-12-14 08:29:59 i ♥ Allmänt,

Gud så mycket gott Marie hade gjort igår. Vi åt och vi åt och vi åt. Det var köttbullar, prinskorv, jansson och mycket annat som hör julbordet till. Efter det kom ostkakan fram. Mmm... kan vara bland den godaste jag ätit.
Nathalie blev kvar i Krokek över natten så imorse hade jag bara en unge att tjata på. =) Min lilla pojke... Han är så go. Varje morgon följer han med mig till bussen (som ligger precis vid skolan) och vinkar av mig.
Åh, mitt fina ♥.

Senare idag ska denna påse med julkort levereras. Självklart ligger visitkortet i...


Ha en bra dag!

Luciafirande

Publicerad 2010-12-13 08:25:50 i ♥ Allmänt,

Nu har jag precis kommit till jobbet efter luciafirandet på Nathalies förskola. Dom var så duktiga, så duktiga allihopa. Nathalie stod längst fram och sjöng som aldrig förr. Hon levde sig verkligen in i låtarna.
Som vanligt måste vi märka ut oss en smula... Vi hamnade längst bak i lokalen - vid lysknapparna. Robin tände vid ett tillfälle, och då skulle jag självklart släcka. Men det visade sig vara svårt... För när man tröck på ena strömbrytaren så släcktes en lampa och en nya tändes. Och sådär höll jag på ett tag. Jag fick panik! Men tillslut fick jag tack och lov ordning på ljuset. *pust*
Bild på lilla tärnan kommer... Ha en trevlig lucia gott folk!

Julmarknad

Publicerad 2010-12-12 21:42:46 i ♥ Allmänt,

Är nu hemkommen från årets sista julmarknad. Den här gick definitivt bättre än den första, men långt ifrån så bra som jag hade hoppats. Men detta år får vi se som ett prova-på år, vi kommer igen nästa år med mer erfarenhet och nya idéer.

Min vän Marita och hennes dotter var med idag. Marita, som har HUR många idéer som helst, hade gjort små presentförpackningar som klart sålde bäst idag. Givetvis var jag tvungen att prova när jag kom hem...
Fint, eller hur?!

***
Nu blir det snart sängen. Klockan 7:15 imorgon ska vi få lyssna på skönsång på Nathalies förskola.
Sedan efter jobbet åker vi ut till Krokek. Syrran har som tradition att bjuda på julmat varje lucia. Något som vi andra i familjen uppskattar enormt mycket. Mmm.... Marie är grym på julmat.
Godnatt mina vänner!

~9 december 2010~

Publicerad 2010-12-09 08:24:58 i ♥ Skapat,

Redan torsdag. Nu är det bara 2 veckor kvar till julafton. Paniken över alla julklappar som måste inhandlas växer med varje dag. När ska jag hinna? Det är så mycket jag vill göra och hinna med innan jul, men när julafton väl kommer har jag nog bara hunnit hälften. Men så är det...
Hur långt har ni kommit med era julklappar? 

Här kommer kortet jag gjorde i lördags som jag ville hålla lite på. Till min Ida....

~8 december 2010~

Publicerad 2010-12-08 08:30:42 i ♥ Allmänt,

8 december idag och världens bästa Ida fyller 30 år.
Grattis min fina vän! Hoppas du får en helt underbar födelsedag.



Det är julmarknaden i Motala som gäller på söndag.
Hoppas jag får se många av er där. =)

Ha en bra dag!

~7 december 2010~

Publicerad 2010-12-07 08:35:34 i ♥ Skapat,

Idag han jag med en tidigare buss till jobbet. Det är så skönt när man får lite extra tid innan man börjar jobba. Idag använde jag min extratid till att hälsa på min underbara mamma. Jag kunde inte ha fått en bättre start på dagen. Ikväll får jag även träffa finaste syster, så denna dag kommer även avslutas på bästa tänkbara sätt. Barnen var underbara på morgonen och en massagetid väntar på mig vid lunch. Åh, vilken bra dag! =)


På söndag är det julmarknad som gäller. Hoppas denna blir bättre än den förra. Nu är det iofs inomhus så den borde bli bättre. Snälla håll en tumme!

Nathalie

Publicerad 2010-12-06 09:32:08 i ♥ Familjen,

Ett bra tag nu så har allt, enligt Nathalie, hänt "igår". Vad det än har handlat om så hände det igår. "Den här fick jag igår" "Robin retade mig igår" "Igår när jag var hos...." och så vidare. Alltid igår fast det kanske var veckor sedan grejen hände. Men nu har hon börjat med "nästa fredag" istället... Imorse sa hon "Titta! Här slog jag mig nästa fredag." =) Hahaha... Hon är rolig mitt lilla troll.

Nathalie's nymålade rum.

Publicerad 2010-12-05 20:05:19 i ♥ Hemmet,

För några dagar sedan hände det en "liten" olycka i Nathalies rum.
Jag och Gianni satt och tittade på TV när det började "skölja" någonstans. Gianni frågade om jag hade satt igång en maskin tvätt för det var precis så det lät. Men nej, det hade jag ju inte.
Vi gick bort mot tvättstugan men ljudet kom från Nathalies rum. Jag gick in dit och - plask. Kopplingen på ett rör hade gått sönder och vattnet bara sprutade. Behöver jag säga att panik utbröt. Vi torkade upp det värsta, tömde Nathalies rum på möbler och fortsatte torka. Sen fick det stå så i några dagar. Nu håller vi tummarna för att det inte har blivit någon skada. Resultatet får vi i veckan då mätkillen förhoppningsvis kommer.
När rummet ändå var tömt passade Gianni på att måla. "Rosa-ljus" hade Nathalie bestämt och så fick det bli.
Här ser ni Nathalie's ljusrosa rum:
 




Nu ska det till en gardin och lite annat smått och gott. Sen kommer rummet vara perfekt för min lilla tjeja.

Skapat.

Publicerad 2010-12-05 18:33:56 i ♥ Skapat,

Här är det jag lyckades få ihop igår...
Ett julkort.

Grattiskort - Lånade Hellas nya Magnoliastämpel igår. Gillade inte denna sortens stämplar förut men Hella har fått mig på andra tankar. Nu är jag nästan lite kär... =)

En liten ask med....

...värmeljus. Jättesöt att ge bort till någon.
Två stycken julkartonger....


...och två stycken dekorerade tändsticksaskar.

Ja, det var det jag han med igår. Eller förresten - ett kort till blev det, men det är hemligt i några dagar till.
~Kram~

Andra advent.... igen

Publicerad 2010-12-05 18:20:55 i ♥ Hemmet,

Jag råkade precis radera mitt första "Andra advent"-inlägg och mitt senaste inlägg med pysslet jag gjorde igår. Fy f**n så surt. Visst kan man lägga upp bilderna igen men det är ju så himla tråkigt när det händer.... Ja, ja.... här kommer bilder på vår adventsljusstake och de underbara nybakade lussekatterna vi fick till fikat idag. *mums*

~ 3 december 2010 ~

Publicerad 2010-12-03 19:08:22 i ♥ Allmänt,

Underbart med fredag! För en gångs skull är Gianni ledig så vi ska mysa riktigt ordentligt ikväll framför Idol - HELA familjen. Undra vilka som går vidare? Vilka tror ni? Jag hoppas verkligen att Minna ska vara en av dom, men jag börjar inse att det nog inte kommer bli så. Men jag håller min tumme...

(Bilden är tagen från www.nyheter24.se)

Imorgon är det scrapping på schemat. Gredelin är platsen och vi börjar klockan 10:00. Det finns platser kvar så om ni är sugna är det bara att komma dit. Nu ska jag prova en ny idé jag fick förut. Det har med scrapping och göra... =)
Ha en trevlig kväll!

1 december

Publicerad 2010-12-01 21:42:39 i ♥ Hemmet,

Idag är det ett år sedan vi fick nycklarna till vårat hus. Sen följde en stressig månad med renovering och allt annat som hör december månad till.
Det var inte mycket till julstämning för oss då, men i år är det jul i vårt hus och jag älskar't.


***
Idag är det även pappas födelsedag. Jag och barnen var där efter jobbet och firade honom.
Puss och grattis världens bästa pappa!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela